zaterdag 16 augustus 2014

Pasta Carbonara

In mijn zoektocht naar lekkere recepten kom ik met regelmaat terecht op blogs van anderen. Vaak staan deze vol heerlijke gerechten en mooie foto's. En ik dacht: 'waarom begin ik zelf geen blog'? Zo maak ik niet alleen voor mezelf een online kookboek met mijn favorieten, maar hoop ik ook anderen te inspireren. En het begint met mijn versie van 'Pasta Carbonara'.

Pasta Carbonara is altijd een van mijn favorieten geweest, maar ik was altijd zoekende naar het beste recept. Daarbij kwam ik altijd de vraag tegen: 'met of zonder room?' Vorig jaar was ik op vakantie in Italië en op de eerste avond, na een lange reis, bestelde ik een carbonara. Deze was zo lekker dat ik het eigenlijk niet meer zelf durfde te maken. Na nog een aantal 'mislukte' pogingen heb ik dan toch mijn variant gevonden. Lekker eenvoudig, maar smaakvol.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150-200 gram pasta 
  • 125 gram spekjes
  • 75 gram geraspte Italiaanse kaas + nog een beetje voor over het gerecht
  • 2 lenteuitjes
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • een flinke scheut kookroom 
  • peper, zout en nootmuskaat
  • eventueel wat olijfolie of knoflookolie


Bereiding:

  • Zet een pan met water op en breng aan de kook.
  • Bak  in een koekenpan of wok de spekjes en snijd ondertussen de ui in  halve ringen. Voeg de ui toe als de spekjes al mooi bruin zijn. 
  • Versnipper een knoflookteentje en snijd de lenteuitjes in ringen. Voeg deze toe, maar zet het vuur niet te hoog. De knoflook mag niet te bruin worden en de lenteuitjes mogen knapperig blijven.
  • Als ondertussen het water kookt...... Doe de pasta in de pan, eventueel met een snufje zout en een scheutje olijfolie.
  • Draai het vuur van de pan met spekjes laag en voeg een flinke scheut kookroom toe en roer het even goed door. De kookroom moet als het ware plakken aan de spekjes en groenten.
  • Meng in een bakje het ei, de eidooier en geraspte kaas. Voeg hierbij een  beetje nootmuskaat.
  • Giet de pasta af en haal ondertussen ook de andere pan van het vuur af.  We willen immers een mooie gladde saus, zonder stukjes roerei.
  • Nu gaat het om snelheid. Giet de pasta bij de spekjes en meng kort.
  • Voeg daarna het eimengsel toe en hussel dit snel door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe. Net als een scheutje lekkere knoflookolie.
  • Verdeel over de borden en strooi  er nog wat achtergebleven kaas over.
Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten