dinsdag 2 september 2014

Gebakken Italiaanse Kwarktaart

Onlangs was het in de Burgstraat in Gorinchem Italiaanse Dag en voor het goede doel hebben we met een drietal dames taarten gebakken met een Italiaanse twist en daarbij horen uiteraard Amaretti en Amaretto. Dit recept kwam ik tegen op het VIVA-forum, maar de eerste keer was hij niet geworden zoals ik wilde, dus bij deze het recept met mijn aanpassingen. 


Ingrediënten voor het deeg:         

150 g. bloem / 150 g. zachte boter / mespunt bakpoeder / snufje zout / 75 g. suiker (eventueel nog een zakje vanillesuiker)

Ingrediënten voor de vulling en topping:

125 g. suiker / 5 eieren / 250 g. mascarpone / 500 g. magere kwark / 100 ml. amaretto / 1 pakje griesmeelpuddingpoeder (voor een halve liter melk) / 25 g. amandelschaafsel / 75 g. verbrokkelde amarettini (of bitterkoekjes) / eventueel wat poedersuiker om te bestuiven

Bereiding:

  • Voeg alle ingrediënten voor het deeg in een kom en mix met een deeghaak tot een deeg. Dek dit af en laat dit minimaal een half uur afkoelen in de koelkast. 
  • Vet een springvorm van ongeveer 28 cm in en bekleed de bodem met bakpapier. Bekleed  de bodem met het deeg en bak dit ongeveer 15 minuten blind op 180 graden (hetelucht). Haal de vulling eruit en bak nog 10 minuten op 150 graden. 
  • Klop de eieren met de suiker schuimig. Voeg de mascarpone, kwark, amaretto en griesmeelpuddingpoeder toe en meng tot een luchtig geheel. 
  •  Giet dit mengsel in de springvorm en strooi de amandelen en amarettini erover. Bak de taart ongeveer 50 minuten op 150 graden. De taart is nog een beetje 'wiebelig' na het bakken. Dit wordt steviger tijdens het afkoelen. Bestuif eventueel met wat poedersuiker.





\




Geen opmerkingen:

Een reactie posten